מתכונים טבעוניים לשבועות

מתכונים לשבועות מהמטבח הטבעוני

עבור רוב הישראלים חג שבועות הוא החג הלבן, החג שבו קוצרים ברינה, משפריצים אחד על השני מים ויוצאים במחולות באסם כאשר על כתפינו מונחים סלינו, כמובן. אבל יותר מכל מזוהה חג השבועות עם הגבינות. איך קרה שדווקא גבינות השתרבבו לחג הזה? הרי זה חג מתן תורה, חג הקציר, מה פתאום גבינות?

ובכן, על פי גדולים בתורה יש קשר בין אכילת גבינות בחג השבועות לבין מתן תורה. במעמד הר סיני, מעמד קבלת התורה, קיבלו על עצמם בני ישראל את דיני האכילה והשחיטה. דינים אלו כללו בין היתר את ההפרדה בין חלב לבשר ומאחר ולא היו לבני ישראל שנדדו במדבר 40 שנה תנאים להכשרת כלים, הם החליטו לדבוק במזון חלבי. כי לא צריך להכשיר כלים חלביים וגם קל ומהיר יותר להכין מאכלים חלביים מבשריים. כך התגלגלה לה הגבינה לצלחות שלנו מדי שבועות.

אין ספק שעמדו בפני בני ישראל לא מעט אתגרים במהלך שיטוטיהם במדבר, הם מהווים דוגמה ומופת עבורנו עד לעצם היום הזה. אך האתגר האישי שלי בכל חג השבועות בשנים האחרונות הוא הפוך לגמרי. האתגר שלי הוא איך לעבור את החג בלי חתיכה אחת של גבינה ועדיין לשמור על קדושת החג? כי שיש לך בן אחד שרגיש ללקטוז ובת נוספת שהיא טבעונית את מתחילה לתהות האם אפשר לחגוג באמת ובתמים את חג השבועות?! או לפחות כך חשבתי…

הספיק לי שיטוט קצר ברשת האינטרנט כדי להבין שאני מודאגת לחינם. מסתבר שהבן שלי הוא לא היחיד שרגיש ללקטוז ולהפתעתי הרבה לא פחות, בתי אינה הטבעונית היחידה בארץ. שניהם משתייכים לקבוצות הולכות וגדלות באוכלוסייה והיום, בניגוד ללפני 25 שנים, יש שפע של מתכונים לשבועות שהם לא רק נטולי חלב כי אם גם מבוססים על טהרת המטבח הטבעוני. הנה טעימה…

מתכונים טבעוניים לשבועות

2 מתכונים לשבועות טבעוניים ונטולי לקטוז שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות.

מתכון לשבועות #1

פסטה פנה ברוטב קוקוס ובטטה / אתר סוגת

  • המתכון מתאים ל-4 סועדים.

המצרכים הדרושים:

2 בטטות קטנות – קולפים אותן וחותכים לקוביות

חבילת פסטה פנה – מומלץ של חברת סוגת

בצל אחד – קוצצים

קורט שמן זית

שלוש רבעי פחית נוזל קוקוס – רצוי בין 10% לבין 17% שומן

3 שיני שום – כותשים אותן דק

קורט מלח

שליש צרור כוסברה – קוצצים גס

כפית שמן שומשום

 

הכנה:

 

  • קחו סיר והרתיחו בו מים. מעליו הניחו סלסלת אידוי. בסלסלה הניחו את קוביות הבטטה ואדו עד אשר הן מתרככות. אם אין לכם סלסלת אידוי הכניסו את הבטטות לתנור או למיקרוגל – ורככו אותן שם.
  • בסיר מלא מים רותחים ומעט מלח בשלו את הפנה. בשלו על פי הוראות היצרן שעל גבי האריזה.
  • במחבת חממו מעט שמן זית ובו טגנו את הבצל עד אשר הוא מזהיב.
  • הוסיפו את השום והמשיכו לטגן עוד כ-2 דקות לערך. ערבבו מדי פעם. כאשר מוכן הסירו את המחבת מן הלהבה.
  • קחו מיכל בלנדר והוסיפו לתוכו את הקוקוס, הבטטה ומעט מלח וערבבו בבלנדר עד אשר אתם מקבלים קרם אחיד וחלק.
  • הוסיפו את קרם הבטטה למחבת עם הבצל והשום וחממו. הקפידו לערבב.
  • הוסיפו למחבת הקרם את הפנה וגם את הכוסברה וערבבו.
  • כאשר חם, מסירים את המחבת מהלהבה.
  • תבלו בשמן שומשום, ערבבו והגישו.

 

בתאבון!

 

מתכון לשבועות #2

עוגת גבינה עם פרורים טבעונית / אתר סוגת

הרכיבים הדרושים:

 

עבור המלית:

 

  • חצי קילו גבינת שמנת טופו – טופוטי
  • 2 גביעי שמנת מתוקה צמחית
  • 4 כפות חלב סויה
  • 3 כפות סוכר
  • 2 חבילות פודינג בטעם וניל

 

עבור תחתית הפירורים:

 

  • רבע כוס שמן
  • כוס אחת קמח מלא
  • שקית אחת סוכר וניל
  • 3 כפות סוכר חום קלאסי

 

הכנה:

 

  • ערבבו את השמנת עם הפודינג היטב. הוסיפו לבלילה לאט לאט גם את גבינת השמנת.
  • הוסיפו חלב סויה וסוכר וערבבו היטב.
  • בינתיים, חממו את התנור לכ-180 מעלות.
  • ערבבו את כל החומרים עבור תחתית הפירורים.
  • שטחו שני שליש מהבצק על גבי תבנית אפיה, דאגו שהבצק דחוס ואפו למשך 10 דקות או עד להזהבה.
  • את שליש הבצק הנותר מפוררים לפרורים ואופים בתבנית אחרת עד שהם מזהיבים. אפשר לאפות את שני הבצקים בתבניות השונות בו זמנית.
  • המתינו עד שבצק התחתית יצטנן. לאחר מכן, צקו את מלית הגבינה.
  • על גבי הגבינה פזרו את הפרורים.
  • הכניסו למקרר למשך 7 שעות לפחות.
  • הגישו.

 

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *