עוגיות טבעוניות יש דבר כזה!

במשך שנים התרגלנו שעוגיות טעימות, הן כאלה שמכילות שוקולד עם חלב, וחייבים לאפות אותן עם ביצים. נכון שמרבית העוגיות והעוגות אכן נאפות כך, אך זה לא הכרחי שכך יהיה. הטבעוניים לימדו אותנו שאנחנו יכולים ליהנות מקינוחים מרשימים ומיוחדים שאינם מכילים שום דבר מהחי, וכך גם עוגיות ועוגות.

עוגיות טבעוניות

בשנים האחרונות, לאור הגידול הנרחב במספר האנשים שצורכים אוכל טבעוני בלבד, אנחנו יכולים לראות גידול עצום במספר האופציות לאפיית עוגיות טבעוניות. יותר ויותר בתי קפה, מסעדות וקונדיטוריות מגישות עוגיות כאלה, אנחנו אפילו יכולים למצוא חנויות שמוכרות עוגיות מסוג זה בקופסאות שונות. מן הסתם זה גם אומר, שאנחנו יכולים לאפות עוגיות טבעוניות בעצמנו, בבית.

על מנת להכין עוגיות טבעוניות, אנחנו יכולים להשתמש במתכונים רבים שנמצאים גם באתרי אינטרנט (חלקם כאלה שפונים במיוחד לקהל טבעוני), מוספי עיתונים, מגזינים וכן בקבוצות שונות בפייסבוק ובמקומות אחרים שמציעים רעיונות ועצות עבור כל מי שמבקש לצרוך אוכל טבעוני בלבד.

מעבר לכל זה, אנחנו פשוט יכולים להיות מספיק יצירתיים בשביל להכין עוגיות טבעוניות טעימות. לא מדובר בעניין שדורש יותר מדי. אנחנו צריכים לחשוב על חומרים שיכולים להוות תחליף אידיאלי לחלב וביצים וכן לחומרים אחרים.

למשל, במקום להשתמש בחלב רגיל אנחנו יכולים להשתמש בחלב סויה, במקום להשתמש בביצים יש מספיק אבקות אפיה ושמרים בהן ניתן להשתמש, יש אמצעים אחרים גם שיכולים להוות תחליף לביצים, למשל, קמח סויה, טחינה, כף קונפלור, פשתן ועוד. כלומר אנחנו יכולים למצוא שלל תחליפים שהם גם בריאים וגם מאפשרים לנו לאפות עוגות או עוגיות טבעוניות מבלי להשתמש בביצים. צריך לומר, תחליפים אלו מהווים גם בסיס עבור עוגיות חלבון טבעוניות.

החלק הכי פשוט וקל בתהליך זה למצוא תחליפים לשוקולד. ראשית, לא כל העוגיות שאנחנו מכירים מכילות שוקולד, לכן זה פשוט, שנית, אנחנו יכולים למצוא תחליפים אידיאליים ולא פחות טובים וטעימים, אפילו מתוקים.

למשל, אנחנו יכולים להשתמש בחמאת בוטנים, טחינה, תמרים, גרנולה, ובאמצעים אחרים על מנת להחליף את השוקולד האהוב והמוכר. מי שבכל זאת, חפץ ליבו בשוקולד, יכול ליהנות מתחליף טבעוני שהוא לא פחות טוב מהדבר האמיתי.

עוד מידע בנושא תוכלו למצוא בלחיצה כאן.

עוגיות טבעוניות

צרו קשר עכשיו!