כולנו מזמן כבר לא מעוניינים ברצפות האבן המשעממות שאנו רגילים לראות בכל הבתים בישראל בשנים האחרונות. זו הסיבה לכך שיותר ויותר אנשים בוחרים באופציות אחרות, כאלה שבעבר היו שמורות רק לבתים היוקרתיים ביותר – פרקט. עבור רבים מילה זו מהווה מושג נרדף ליוקרה, אך בזכות ההיצע הרב שיש בשוק, ניתן לבחור פתרונות שנראים דומה – אך נראים פחות. על מנת לדעת איזה סוג פרקט לבחור לבית או לדירה שלכם, יש להכיר את ארבעת המינים העיקריים וההבדלים בניהם, כך תוכלו להחליט בקלות איזו אופציה עדיפה לכם.
פרקטים מעץ – לעומת פרקטים מתחליפים
הסיבה שבגללה פרקט נחשב לפיתרון יוקרתי מלכתחילה הינה שתחילה היה רק סוג פרקט אחד (ויש שיגידו – היחיד "האמיתי), עשוי מעץ מלא. עם זאת, מאז הופעתו של הפרקט בשוק הישראלי, התגבשו סוגים שונים נוספים של כיסוי הרצפה בתמהילים שונים של עץ וחלפים סינטטיים שכל אחד יכול לבחור את הדרוש לו.
באופן כללי, ניתן לחלק סוגי פרקט לשלושה סוגים:
- פרקטים סינטטיים (למינציה) – אמנם פרקטים אלה לא עשויים מעץ מלא, אך יש בהם מגוון יתרונות, כולל מחיר, תחזוקה פשוטה יותר ואפילו עמידות. עם זאת, היא לא מספקת את התחושה האותנטית והחמימה של עץ אמיתי, שעבור רבים מהווה את המאפיין החשוב ביותר בפרקט.
- פרקטי רב-שכבתי (מעורב) – במקרים אלה הפרקט מורכב ממספר שכבות של עצים שונים. השילוב הזה מאפשר לחסוך באמצעות בחירה במספר עצים במחירים שונים. שכבה אחת או שתיים בפרקט זה עשויה מעץ לבן שזול יותר מעץ מלא. סוגי עצים שבהם משתמשים לסוג זה: וונגה, בוק, דובדבן או אלון.
- פרקט מעץ מלא – הסוג הנחשק ביותר. בשל היותו מוגבל לסוג חומר מסוים, ניתן להשיגו אך ורק בגוונים טבעיים של העץ. בנוסף, התחזוקה שלו עשויה להיות יקרה, מפני שעץ הוא רגיש יותר מהפרקטים הסינטטיים.
גורמים נוספים המשפיעים על מחירים ותחזוקת הפרקט
גם בתוך הקטגוריות הכלליות של הפרקט ניתן למצוא הבדלים בעמידות. למשל, בפרקטים הסינטטיים קיים סיווג של עמידות המוגדר מ-A3 עד A5 וככל שהוא עמיד יותר – כך הוא עולה יותר. עם זאת, זה מוצדק בכך שהוא גם ידרוש פחות תחזוקה וישמור על מראהו לאורך זמן. פרקטים מעורבים משתנים במחיר בהתאם לסוגי העץ שבהם משתמשים. מבחינת תחזוקה, את כל רצפות הפרקט יש לשטוף בחומרים המתאימים לכך.
רוצים לדעת עוד על הנחת פרקט? אתר 2FIX מציע לכם מגוון רחב של ספקים בתחום בנייה ושדרוג הבית.