אוכל בריא בהרצליה

תחרות בריאה למסעדה שלי בהרצליה

לנהל מסעדה זה לא קל, בוודאי לא מסעדה בהרצליה. יש שפע של מסעדות בעיר, רובן טובות, אך כשאני פתחתי את שלי, זה היה אחרי מחקר מקיף. בדקתי כמה מסעדות בריאות יש בהרצליה וכשגיליתי שיש מקום נרחב גם עבורי, יצאתי לדרך. מצאתי מקום שקט ונקי יחסית ממסעדות, בניתי תפריט בריאות ייחודי ופרסמתי את המקום. השנה הראשונה הייתה קשה, השנייה היתה טובה אך לקראת סיום השנה השנייה, כשכבר התחלתי להצליח נפתחה ממש לידי מסעדה חדשה.

הייתי בטוח שהיא תשים סוף להצלחה שלי וכל מי שניסה לשכנע אותי אחרת נתקל בקיר. נכון, המסעדה החדשה שנפתחה לידי הייתה מסעדת המבורגרים והתפריט שלה שונה מהותית מתפריט המסעדה שלי, אבל החרדות הציפו אותי.

בעיניי רוחי ראיתי את המסעדה שלי נסגרת. כבר התחלתי לשייף מחדש את קורות החיים, בדקתי מסלולי לימוד והסבות מקצועיות, ביררתי מה עושים במקרה של פשיטת רגל, במשך לילות קמתי שטוף זיעה קרה, בסיוטים ראיתי עצמי פיקולו במסעדת מזון מהיר בקניון ואפילו כתבתי צוואה!!!

 

החודשים האלו היו מהרעים בחיי, וכל זאת בגלל שהייתי בטוח שהמסעדה החדשה הולכת לחסל את הקליינטורה שלי. גם טיפול פסיכולוגי לא עזר, רק הזמן …והעובדות בשטח!

עברו חודשיים, עברו שלושה חודשים ונוכחתי לדעת שכל החרדות שלי היו לשווא. הקליינטורה שלי הלכה וגדלה ולמרבה ההפתעה אפילו חלקנו קליינטים. החלומות הכי גרועים שלי התבדו ומסעדת הבריאות שלי בהרצליה ממשיכה להצליח ולשגשג גם היום, אפילו יותר מתמיד.

 

למעשה התחרות הוציאה ממני דברים חדשים ובסופו של דבר רק העלתה את המוטיבציה שלי להצליח. התחלתי להעביר סדנאות בישול בריא במסעדה בהרצליה, קיבלתי טור חודשי בעיתון ואפילו הוזמנתי להשתתף בתוכנית בישול. אני כל הזמן מחפש מתכונים בריאותיים חדשים לכן בשורות הבאות אחלוק איתכם מתכון חדש עם פטריות ובשר.

אוכל בריא בהרצליה

 

מתכון למאפה דגנים במילוי בשר ופטריות שמפניון:

המצרכים הדרושים:

2 קילוגרם בשר טחון

1/2 כוס בצל חתוך לקוביות

200 מ"ל רוטב עגבניות

1.5 ל' אורז אדום

200 גרם אורז עגול

300 גרם פטריות שמפניון חתוכות דק

100 גרם פטרוזיליה קצוצה

100  גרם בצל ירוק קצוץ דק

טחינה.

2 ביצים

עשבי תיבול

תבלינים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-150 מעלות.

מטגנים את הבצל ומוסיפים את האורז עם מים ומבשלים עד שהאורז מוכן כ-25 דקות על להבה נמוכה. את האורז המוכן מחלקים ל-2 קערות ומוסיפים לכל קערה 50 גרם פטרוזיליה, 50 גרם בצל ירוק וביצה. מערבבים היטב.

את האורז מהקערה הראשונה משטחים על תבנית, שימו לב שהאורז מפוזר באופן אחיד ושווה ויוצר משטח ישר. על האורז יוצקים את הבשר הטחון (לאחר שסיננו אותו היטב והוצאנו את כל הנוזלים). מעל שכבת הבשר משטחים את האורז מהקערה השנייה. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות.

מפזרים שכבת טחינה אחידה על האורז שיצא מהתנור. ואופים למשך 12 דקות נוספות.

בזמן האפייה קוצצים את הפטריות דק ומטגנים אותן.

בתום האפיה מפזרים את הפטריות על שכבת הטחינה, אם רוצים מוסיפים פטרוזיליה לעיטור  ואוכלים בהנאה גדולה!

זה מעדן נפלא שכל אחד יכול להתחבר אליו, גם חובבי בריאות וגם זוללי המבורגרים מושבעים. אני מחלק את המתכון הזה לפחות פעמיים בשבוע ללקוחות המסעדה ותמיד מקבל תגובות נהדרות.

שיהיה בתאבון, והעיקר הבריאות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *